Nebeská kuřecí roláda se slaninou, sýrem a houbami - postup přípravy
Nejbáječnější kuřecí roláda na světě je ta, kterou se vám dnes chystáme představit. Pokud ji připravíte jako pohoštění svým přátelům, připravte se na lavinu žádostí o recept. Zda ho s nimi budete sdílet, anebo si jej necháte pro sebe jako tajemství, to už necháme na vás. Rozhodně však na ní není vůbec nic těžkého, z čehož budete mít radost i vy, kuchař.
Ingredience
K přípravě rolády použijte celá prsa z jednoho kuřete, zbavená kostí. Poloviny od sebe neoddělujte a nechte je pohromadě.
Prsíčka položte na prkénko spodní stranou vzhůru. Vezměte ostrý nůž a nakrojte prsíčka podélně tak, aby bylo možné je rozevřít do stran a vytvořili jste tak dvakrát větší kus masa, než jste měli na začátku.
Paličkou pak masový plát rozklepejte do tenké vrstvy. Posypejte ho čerstvě mletým černým pepřem a solí.
Po celém povrchu jej potřete majonézou a vyložte plátky sýra.
Čerstvé žampiony nakrájejte ostrým nožem na plátky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a nechte na něm osmažit houby dozlatova. Během smažení je osolte a opepřete a ještě chvilku restujte za častého míchání.
Restované houby rozprostřete na sýrem vyložené maso a stočte ho do těsné rolády.
Na prkénko rozložte plátky slaniny takovým způsobem, aby se z jedné dlouhé strany vzájemně překrývaly a vytvořily tak velký slaninový plát. Doprostřed tohoto plátu položte kuřecí roládu a zatočte ji do slaniny.
Připravte si plech vyložený pečicím papírem a vložte na něj hotovou roládu spojem dolů, aby se nerozbalovala. Vložte plech s masem do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dobrotu kolem 35 minut.
Hotovou roládu rozkrájejte na porce podle přeložených plátků slaniny a podávejte přelité smetanovou omáčkou a doplněné o bramborovou kaši a čerstvou zeleninu.
Dobrou chuť.