Nejjednodušší buchta na světě - postup přípravy
Měkký a nadýchaný jednoduchý dort udělá spoustu parády samostatně i jako základ ke složitějšímu cukrářskému dílu. Připravíte ho snadno a bez zbytečných složitostí, zvládne to i začátečník a výsledek bude vždy perfektně vláčný a jemný. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na dort z pár základních surovin a posuďte jeho genialitu sami.
Ingredience
Návod na přípravu:
Do misky rozklepněte dvě vajíčka a přidejte k nim moučkový a vanilkový cukr a špetku soli. Šlehejte, dokud se cukr a sůl ve vajíčku nerozpustí a nezískáte hladkou a jednolitou směs.
Přilijte olej a mléko, znovu zamíchejte a pak za stálého míchání ve dvou až třech fázích přisypejte do těsta mouku. Velmi dobře ji rozmíchejte, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec přidejte lžíci a půl octa a znovu promíchejte.
Připravte si obdélníkový pekáček, vymažte ho tukem a vlijte do něho připravené těsto.
Dejte buchtu péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu asi 40 minut.
Přesná doba pečení závisí na specifických vlastnostech vaší trouby, a proto si raději proveďte test zapíchnutou špejlí. Pokud po vytažení zůstane suchá, těsto je upečené a můžete ho vytáhnout z trouby. Pokud na ní zůstanou přilepené zbytky těsta, ještě ho trochu dopečte.
Po dopečení dort nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy. Celý jeho povrch pak silikonovou mašlovačkou potřete ovocným džemem a zasypte ho strouhaným kokosem. Nakonec nakrájejte na kostičky a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.
Dobrou chuť.