Nejlepší recepty na Išelské Dortíčky - postup přípravy
Išelské dortíčky patří mezi ty luxusnější druhy cukroví. Jsou plněné lahodným krémem a polévané jemnou čokoládovou polevou. Až ochutnáte, už je nebudete chtít přestat jíst. Kromě toho, že mají božskou chuť, i dokonale vypadají. Váš sváteční stůl tak nebude mít chybu.
Těsto
Krém
Poleva
Nejprve se pusťte do výroby těsta. V míse si smíchejte změklé máslo spolu s prosátou hladkou moukou, moučkovým cukrem, jemně mletými mandlemi, kakaem, vajíčkem a citronovou kůrou. Vypracujte rukama hladké a nelepivé těsto. To zabalte následně do potravinové fólie a dejte na 30 minut chladit do lednice. Mezitím si rozehřejte troubu na 150 až 160 °C. Dále je potřeba připravit si náplň.
V míse si vyšlehejte měkké máslo s jemně mletými vlašskými ořechy a přidejte i vanilku, marmeládu, rum a cukr. Poté můžete dát krém ještě chvíli chladit.
Z lednice v další fázi vyjměte těsto, a to vyválejte na vále posypaném trochou moučkového cukru. Plát by měl být vysoký asi 3 milimetry. Z něj vykrajujte kolečka o průměru 3 až 4 centimetry. Následně jednotlivé kousky vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte do trouby péct na 10 až 12 minut.
Upečené korpusy nechte chvíli vychladnout a pak na ně vrstvěte trochu náplně a poslepujte. Nakonec dortíčky přelijte polevou z hořké čokolády a smetany a nechte ztuhnout v lednici.