Nejlepší utopenci – recept - postup přípravy
Známá klasika, označovaná jako chuťovka k pivu, ale i jako skvělá svačinka pro milovníky uzenin a kyselejších jídel. To je utopenec. Kromě jídelních lístků restaurací a pultů obchodů ho můžete mít i doma. Stačí si ho připravit. Takto vypadají ti nejlepší utopenci. Recept, který vám přinášíme, jasně potvrzuje, že v jednoduchosti je krása.
Ingredience
Naplňte špekáčky
Jako první je třeba připravit si samotné špekáčky. Každý jeden vezměte a podélně ho nařízněte, ale opatrně, abyste ho nepřeklopili. Do tohoto řezu nasypte trochu mletého pepře dle chuti. Potom do tohoto řezu vložíte také na kolečka nakrájenou cibuli. Dále sem přijde i feferonka, pokud chcete ostřejší variantu utopenců. Pokud ne, vynechte ji.
Vše do sklenice
Když jsou špekáčky naplněny, tak je můžete postupně vkládat do sklenice. Ta by měla být odpovídající velikosti. Vždy vložte vrstvu naplněných špekáčků, kterou zasypejte dostatkem na kolečka nakrájení cibule. K ní přihoďte i pár kuliček nového koření a pepře. Takto postupujte do doby, dokud sklenici nenaplníte. Horní vrstvu by měla uzavírat cibule.
Nyní nálev
Nejlepší utopenci vzniknou i díky kvalitě vašeho nálevu. Ten vznikne tak, že všechny ingredience smícháte v hrnci, směs lehce zahřejete a zajistíte, aby se v něm rozpustil cukr. Potom nechte nálev dostatečně zchladnout a následně ho můžete opatrně nalévat do sklenice. Různě hýbejte s obsahem, aby se nálev dostal skutečně všude a aby nikde nezůstala místa bez nálevu a vzduchové kapsy.
Nechte odležet a máte hotovo
Jak vzniknou nejlepší utopenci? Tím, že je necháte dostatečně dlouho odležet. My v tomto případě doporučujeme dobu nejlépe 3 až 4 dní, po které by měla být uzavřená sklenice v ledničce. Až poté můžete otevřít a jeden špekáček ochutnat. Nejlépe samozřejmě s čerstvým chlebem.