Nekynutý kynutý koláč s tvarohem a vanilkou - postup přípravy
Připravte si jednoduchý a rychlý koláč podle paní Anety Mühlhandlové, u kterého nemusíte čekat na vykynutí těsta. Dezert můžete podávat ke snídani, ale také jako pochoutku ke kávě nebo čaji. Je vhodný i jako sladkost u příležitosti oslav.
Těsto
Drobenka
Náplň
Na pomazání
V míse smíchejte hladkou mouku s cukrem, mlékem, droždím a změklým máslem. Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 4 stejné díly.
Poznámka: Připravte si 4 pečicí papíry.
První část těsta vyválejte na plát o průměru cca 25 cm a okraje těsta zatočte směrem dovnitř.
Poznámka: Díky zahnutí okrajů vám nebude náplň vytékat ven.
Nyní si připravte náplň tak, že smícháte měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a vaječným žloutkem. Směs rozdělte na 4 části a každou z nich potřete jeden plát těsta. Nakonec povrch každého koláče posypte drobenkou z polohrubé mouky, cukru a másla.
Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a nekynutý kynutý koláč pečte v předehřáté troubě na 210 °C po dobu 12–15 minut.
Poznámka: Postup opakujte také u dalších tří částí těsta.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.