Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nekynutý kynutý koláč s tvarohem a vanilkou

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Nekynutý kynutý koláč s tvarohem a vanilkou - postup přípravy

Připravte si jednoduchý a rychlý koláč podle paní Anety Mühlhandlové, u kterého nemusíte čekat na vykynutí těsta. Dezert můžete podávat ke snídani, ale také jako pochoutku ke kávě nebo čaji. Je vhodný i jako sladkost u příležitosti oslav.

Ingredience pro:
4 plechy
+ -

Těsto

Drobenka

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte hladkou mouku s cukrem, mlékem, droždím a změklým máslem. Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 4 stejné díly. 

Poznámka: Připravte si 4 pečicí papíry. 

2. KROK

První část těsta vyválejte na plát o průměru cca 25 cm a okraje těsta zatočte směrem dovnitř. 

Poznámka: Díky zahnutí okrajů vám nebude náplň vytékat ven.

3. KROK

Nyní si připravte náplň tak, že smícháte měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a vaječným žloutkem. Směs rozdělte na 4 části a každou z nich potřete jeden plát těsta. Nakonec povrch každého koláče posypte drobenkou z polohrubé mouky, cukru a másla. 

4. KROK

Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a nekynutý kynutý koláč pečte v předehřáté troubě na 210 °C po dobu 12–15 minut. 

Poznámka: Postup opakujte také u dalších tří částí těsta. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů