Německý chléb z bílé mouky - postup přípravy
Domácí pečivo má delší trvanlivost a také daleko lépe chutná než to kupované. Upečte si nyní podle snadného receptu křehký německý chléb z bílé mouky, který je dozdobený sezamovými semínky. Z jeho jemné konzistence budete unesení!
Ingredience
Začněte tím, že si ve velké mísy promísíte teplé mléko, teplou vodu, sušené droždí, krupicový cukr a sůl. Následně přilijte i slunečnicový olej, prosejte hladkou mouku a vypracujte nejlépe rukou homogenní a vláčné těsto polotuhé konzistence.
Z něj pak vytvarujte bochánek a pomažte jej olejem. Těsto nakonec vložte do naolejované mísy a nechte přikryté kynout na teplé místě cca 45 až 60 minut.
Tvoření křehkého domácího chleba a jeho pečení v troubě
Po uplynutí doby kynutí vyjměte těsto z mísy na vál posypaný trochou mouky a rozdělte ho na dva stejně velké kusy. Vzniknou vám tak dva chleby. Každý kus těsta posléze rozválejte válečkem na tenčí plát a zarolujte jako závin.
Okraje dobře utěsněte a polotovar pečiva umístěte na plech s pečícím papírem. Nyní si v hrníčku rozmíchejte mléko spolu s rozšlehaným vejcem a směsí těsto po celé ploše potřete. Nakonec ještě pomocí ostrého nože nebo žiletky udělejte na povrchu několik zářezů. Chléb posypte dle chuti sezamovými semínky a dejte péct do předehřáté trouby na cca 25 minut při teplotě 200 °C. Pečivo by mělo krásně zezlátnout.
Konzumace a skladování domácího chleba
Upečený německý chléb vyjměte z trouby, nechte zchladnout a poté podávejte dle preferencí s oblíbenými pomazánkami, uzeninami a sýry. Domácí pečivo skladujte v suchu. Umístit jej můžete do plátěného anebo plastového sáčku.