Německý vepřový řízek přes celý talíř - postup přípravy
Klasický řízek můžete pro změnu připravit originálním způsobem používaným v Německu. Ve výsledku budete mít řízek skoro přes celý talíř.
Ingredience
Připravte si plátek kotlety silný 2,5 centimetru. Pokud je na něm kost, odřízněte ji a zbavte se i tuku. Plátek v polovině rozřízněte, ale ne až do konce, aby maso zůstalo spojené. Přikryjte ho fólií a rozklepejte na tloušťku 4 milimetry. Poté ho z obou stran osolte a opepřete.
Rozšlehejte vejce, do jedné nádoby dejte hladkou mouku a do další strouhanku. Maso obalte v mouce, namočte ve vajíčku a pak obalte ve strouhance. Na pánvi rozpalte olej, vložte do něj maso a usmažte ho na mírném plameni z obou stran do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Always Yummy!