Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nenáročný domácí recept na lahodný jablečný koláč

Nenáročný domácí recept na lahodný jablečný koláč - postup přípravy

Vyzkoušejte tento nenáročný recept na jablečný koláč, jaký si pamatujete ještě od svých babiček – lahodný, měkký, vláčný a voňavý. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, a navíc ze surovin, které jsou běžně dostupné. Hodí se skvěle jako dezert, ale ze stolu určitě zmizne ještě než úplně vychládne.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve ze všeho si připravíme těsto. Ve středně velké misce si s cukrem rozšleháme vaječné žloutky. V další misce si na tuhou pěnu rozšleháme vaječné bílky se špetkou soli. Do žloutkové směsi poté přidáme jogurt a rostlinný olej podle vlastního výběru. Pořádně vše promícháme a poté prosejeme mouku společně s práškem do pečiva.




Když máme veškeré ingredience na těsto pořádně promíchané rozdělíme si celou směs na 2 rovnoměrně stejné části. Polovinu těsta rozlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů a budeme péct alespoň 10 minut podle potřeby. Poté vytáhneme a necháme vychládnout.

Mezitím co nám vychladne korpus si připravíme jablečnou náplň. Jablka nastrouháme a necháme je s cukrem ohřát ve větším hrnci na sporáku. Poté přidáme krupici a skořici a pořádně promícháme. Když nám směs hezky zhoustne sejmeme hrnec z trouby a náplň vylijeme na připravený korpus.


Na jablečnou směs poté ještě naneseme druhou polovinu těsta a dáme do trouby péct, dokud nebude koláč hezky zlatavý.

Nakonec koláč posypeme práškovým cukrem a rozkrájíme na kousky. Podáváme vychladnuté a lahodné. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů