Nenáročný domácí recept na lahodný jablečný koláč - postup přípravy
Vyzkoušejte tento nenáročný recept na jablečný koláč, jaký si pamatujete ještě od svých babiček – lahodný, měkký, vláčný a voňavý. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, a navíc ze surovin, které jsou běžně dostupné. Hodí se skvěle jako dezert, ale ze stolu určitě zmizne ještě než úplně vychládne.
Ingredience
Nejdříve ze všeho si připravíme těsto. Ve středně velké misce si s cukrem rozšleháme vaječné žloutky. V další misce si na tuhou pěnu rozšleháme vaječné bílky se špetkou soli. Do žloutkové směsi poté přidáme jogurt a rostlinný olej podle vlastního výběru. Pořádně vše promícháme a poté prosejeme mouku společně s práškem do pečiva.
Když máme veškeré ingredience na těsto pořádně promíchané rozdělíme si celou směs na 2 rovnoměrně stejné části. Polovinu těsta rozlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů a budeme péct alespoň 10 minut podle potřeby. Poté vytáhneme a necháme vychládnout.
Mezitím co nám vychladne korpus si připravíme jablečnou náplň. Jablka nastrouháme a necháme je s cukrem ohřát ve větším hrnci na sporáku. Poté přidáme krupici a skořici a pořádně promícháme. Když nám směs hezky zhoustne sejmeme hrnec z trouby a náplň vylijeme na připravený korpus.
Na jablečnou směs poté ještě naneseme druhou polovinu těsta a dáme do trouby péct, dokud nebude koláč hezky zlatavý.
Nakonec koláč posypeme práškovým cukrem a rozkrájíme na kousky. Podáváme vychladnuté a lahodné. Dobrou chuť.