Nepečená čokoládová cihla bez mouky - postup přípravy
Bez pečení a mouky můžete připravit jednoduchý a přitom skvělý dezert plný čokoládové chuti. Příprava vám zabere jen pár chvilek.
Ingredience
Do rendlíku nalijte mléko, přidejte cukr, agar a kakao a zamíchejte. Směs za stálého míchání zahřívejte asi 3 až 4 minuty. Poté do ní nasypejte nalámanou hořkou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu. Čokoláda by se měla rozpustit.
Nalijte směs do vysoké formy na biskupský chlebíček a nechte ji vychladnout. Pak formu dejte alespoň na hodinu do lednice. Poté cihlu vyklopte, nakrájejte na plátky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.