Nepečená kakaová roláda ze sušenek - postup přípravy
Nepečená roláda z kakaového prášku a máslových sušenek vás už po prvním ochutnání rozhodně nadchne. Rozplývá se na jazyku, a kromě jiného je velmi jednoduchá na přípravu! Recept by dokonce zvládly i děti. Potěšte se touto dobrotou třeba hned.
Těsto
Zdobení
Začněte tím, že si do sekáčku nasypete máslové sušenky dle vlastního výběru. Poté je semelte najemno a vložte do středně velké mísy.
Směs ochuťte moučkovým cukrem, zakápněte rozpuštěným máslem, mlékem, také přidejte kakaový prášek a vypracujte homogenní polotuhé těstíčko.
Tvoření nepečené rolády, její dokončování a servírování
Nyní si k ruce vezměte kousek pečícího papíru a na něj položte kakaové těsto ze sušenek. Vytvarujte z něj jakýsi suk a ten následně zabalte do pergamenu. Nechte tuhnout v lednici asi hodinu a poté vyjměte.
Nakonec roládu pokrájejte na stejně široké plátky a vrchy máčejte v rozpuštěné mléčné čokoládě. Také posypte nadrcenými pistáciemi. Po ztuhnutí polevy podávejte třeba s šálkem kávy, s čajem, kakaem nebo horkou čokoládou. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na další variace nepečené rolády
Svou nepečenou roládu s kakaem si můžete klidně vytvořit i z kakaových sušenek nebo dětských piškotů. Pro jakýsi šmrnc můžete přidat trochu tmavého rumu. Těsto je možné kromě jiného dochutit i drcenými vlašskými ořechy, rozinkami, sušeným ovocem a podobně. Je jen na vás, jaké chutě preferujete.