Nepečená kokosová roláda s třešňovou náplní - postup přípravy
Dezert nemusíte připravovat celé hodiny a potit se při tom u trouby. Stačí, když vyzkoušíte tuto nepečenou kokosovou roládu s osvěžující ovocnou náplní.
Těsto
Třešňová náplň
Na posypání
Strouhaným kokosem posypte plech, který zatím odložte bokem. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem a moukou.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí a poté do ní vmíchejte máslo s vanilkovým cukrem. Vzniklou hmotou ihned pokryjte kokos na plechu, který vložte do lednice, dokud jeho obsah nevychladne.
Mezitím připravte třešňovou náplň. Do rendlíku vsypte mražené třešně, které zahřívejte 2–3 minuty. Poté je sceďte a šťávu vraťte zpět do rendlíku, kde ji smíchejte s kukuřičným škrobem, moukou a cukrem.
Směs míchejte, dokud se ingredience nerozpustí a poté ji vařte 2–3 minuty, za stálého míchání. Jakmile zhoustne, náplní pokryjte vychlazený dezert, který vraťte do lednice na další 2 hodiny.
Následně dezert nakrájejte na 6 stejných pruhů, které v polovině rozřízněte. Každý z pruhů zarolujte – získáte tak 12 malých rolád.
Tip: Každou nepečenou kokosovou roládu posypte čokoládovým zdobením.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tasty chef club