Nepečená roláda s krémem z mascarpone a kandovanými třešněmi - postup přípravy
Pokud upřednostňujete rychlé recepty, při kterých byste nemuseli použít troubu, připravte si tento jednoduchý dezert za pouhých 20 minut. Nebudete na něj potřebovat ani vejce, ani mouku.
Těsto
Krém
Zdobení
Kakaové sušenky rozemelte v robotovi nadrobno a přidejte k nim rozpuštěné máslo s mlékem. Vytvořte hladké těsto a odložte jej stranou.
Do druhé mísy dejte mascarpone a zalijte ho smetanou ke šlehání. Směs šlehejte, dokud nevznikne tužší hmota.
Těsto ze sušenek dejte na pečicí papír a rozválejte ho na výšku přibližně 5 mm. Pomocí pravítka zarovnejte jeho okraje do rovna. Těsto následně rovnoměrně potřete směsí z mascarpone a šlehačky a zarolujte ho.
Okraje rolády odkrojte a roládu polijte připravenou čokoládovou polevou. Následně ji posypejte nasekanými lískovými ořechy a dozdobte kandovanými třešněmi.
Tip: Čokoládovou polevu můžete koupit hotovou, ale můžete si ji snadno také vyrobit, a to rozpuštěním 100 g čokolády se dvěma lžícemi másla a lžící oleje ve vodní lázni.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci