Nepečená roláda s mascarpone - postup přípravy
Dezerty mohou být pečené i nepečené. Ty z druhé kategorie stoupají na popularitě pro svou jednoduchost. Přitom mohou na první pohled vypadat dokonale, jako tato roláda s mascarpone.
Ingredience
Vezměte sušenky, použít můžete jakékoliv oblíbené bez krémové náplně a vhoďte je do mixéru. Ten zapněte naplno, dokud se nerozmixují na jemný prach. Následně k sušenkám přidejte veškeré kakao a zapnutím mixéru vše promíchejte v jednotnou hmotu a v základ těsta. Hotové nadrcené sušenky s kakaem přendejte do mísy, ve které budete pokračovat v přípravě těsta.
Máslo nechte nejprve povolit při pokojové teplotě, potom ho nechte rozpustit v hrnci nebo mikrovlnné troubě. V tekutém stavu ho nalijte do sušenkového základu. Použijte metličku a směs důkladně promíchejte. Následně do základu těsta přilijte také mléko. Tu také důkladně vmíchejte do sušenek. Ucítíte, jak směs začíná výrazně houstnou a začíná se tvořit potřebná těstovitá konzistence. Těsto vezměte do ruky a důkladně ho propracujte v jednotnou hmotu.
Do jiné mísy nalijte veškerou smetanu – použijte tučnou, ke šlehání. Dále přisypte také moučkový cukr. Vezměte mixér a začněte šlehat do doby, dokud směs nezačne výrazně houstnout. Když má smetanová směs konzistenci příjemně nadýchané šlehačky, přidejte mascarpone a znovu zašlehejte do požadované konzistence. Potom směs můžete rozdělit na dvě poloviny. Do poloviny krému přidejte kokos, který mixérem na pomalé otáčky jenom zašlehejte.
Vezměte těsto a položte ho pečicí papír. Pomocí válečku z něho uválejte obdélník, který bude základem pro roládu. Tento obdélník důkladně potřete veškerým kokosovým krémem a zabalte do potravinové folie a dejte na několik hodin do lednice. Do zbývajícího krému přidejte trochu kakaového prášku a důkladně ho promíchejte. Po ztuhnutí rolády ji tímto krémem celou pomažte a ozdobte. V tu chvíli je lahodná smetanová roláda s mascarpone připravena ke konzumaci.