Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené ananasové řezy se Salkem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Nepečené ananasové řezy se Salkem - postup přípravy

Nepečené ananasové řezy s kondenzovaným mlékem jsou svěží a krémové. Připravte si sladkou tečku po vydatném jídle, které se nemusí bát ani začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Pudink

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ananas z konzervy vyjměte a rozmixujte ho do hladka. Přidejte kondenzované mléko a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vmíchejte klasické mléko a poté také škrob. 

Poznámka: Tři kolečka ananasu si odložte bokem na závěrečné zdobení.

2. KROK

Tekutinu přelijte do hrnce a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Následně do hrnce přidejte smetanový sýr a vzniklý pudink přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice.  

3. KROK

Tip: Fólii na mísu umístěte tak, aby se pudinku přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

4. KROK

Ananas, který jste si odložili bokem, nakrájejte na menší kousky, které vložte do pánve. Zalijte je ananasovou šťávou a přidejte také cukr a Agar-Agar. Ingredience zamíchejte, přiveďte je k varu a poté je vlijte do mísy s ananasovým pudinkem.

5. KROK

Nepečené ananasové řezy dejte na 3 hodiny do lednice a nechte je ztuhnout. 

Tip: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která pochoutce dodá slavnostnější vzhled.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: schöne desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů