Nepečené ananasové řezy se Salkem - postup přípravy
Nepečené ananasové řezy s kondenzovaným mlékem jsou svěží a krémové. Připravte si sladkou tečku po vydatném jídle, které se nemusí bát ani začínající kuchaři.
Pudink
Poleva
Ananas z konzervy vyjměte a rozmixujte ho do hladka. Přidejte kondenzované mléko a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vmíchejte klasické mléko a poté také škrob.
Poznámka: Tři kolečka ananasu si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Tekutinu přelijte do hrnce a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Následně do hrnce přidejte smetanový sýr a vzniklý pudink přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice.
Tip: Fólii na mísu umístěte tak, aby se pudinku přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Ananas, který jste si odložili bokem, nakrájejte na menší kousky, které vložte do pánve. Zalijte je ananasovou šťávou a přidejte také cukr a Agar-Agar. Ingredience zamíchejte, přiveďte je k varu a poté je vlijte do mísy s ananasovým pudinkem.
Nepečené ananasové řezy dejte na 3 hodiny do lednice a nechte je ztuhnout.
Tip: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která pochoutce dodá slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schöne desserts