Nepečené čokoládové kostky s krémem - postup přípravy
Nepečené čokoládové kostky jsou rychlý dezert, který spojuje intenzivní chuť čokolády s nadýchaným krémem. Jsou elegantní a skvěle se hodí ke kávě i čaji.
Korpus
Krém
Ganache
Nejprve připravte korpus. Sušenky rozemelte na jemný prášek, který odložte bokem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – potrvá to asi 3 minuty.
Rozemleté sušenky smíchejte s kakaovým práškem, smetanou a rozpuštěnou čokoládou. Do směsi přidejte změklé máslo a ingredience důkladně zamíchejte.
Vzniklé těsto rozprostřete do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a, pomocí lžíce, ho uhlaďte do rovna. Následně připravte krém.
Smetanový sýr vyšlehejte s máslem, moučkovým cukrem a kakaovým práškem. Do směsi následně vešlehejte vanilkový extrakt a krémem pokryjte korpus ze sušenek.
Tip: Aby vznikl hladký krém bez hrudek, suché ingredience, před použitím, prosejte.
Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a během této doby připravte polevu. Čokoládu smíchejte se smetanou a směs zahřívejte 3 minuty v mikrovlnné troubě.
Poznámka: Každých 30 vteřin polevu promíchejte. Pokud budete pracovat s mléčnou čokoládou, použijte 115 g.
Polevou pokryjte vychlazený dezert, který vraťte do lednice na další 4 hodiny. Poté ho vyjměte z dortového ráfku a nakrájejte na kostky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Baking Cherry