Nepečené kávové Bebe řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy
Pokud plánujete rodinnou oslavu, ale nemáte dostatek času na přípravu dezertu, vyzkoušejte recept na tyto nepečené kávové Bebe řezy s vanilkovým krémem. Podávat je můžete samotné nebo s čerstvými jahodami.
Na vanilkový krém
Na dokončení
Na čokoládovou polevu
Do většího hrnce nalijte mléko, přidejte do něj cukr, mouku, kukuřičný škrob a žloutek. Směs poté pečlivě promíchejte.
Směs vařte na mírném plameni za stálého míchaní do zhoustnutí. Poté do ní přisypte vanilkový cukr a směs opět lehce promíchejte.
Směs stáhněte z ohně, přikryjte ji potravinářskou fólií a nechte ji zcela vychladnout. Mezitím do mísy nasypte instantní kávu a zalijte ji hornou vodou.
Do vychladlého vanilkového krému nasypte práškovou šlehačku a pečlivě ji zašlehejte po dobu 5 minut. Dno čtvercové formy poté vyložte pečicím papírem.
Na dno formy vyskládejte Bebe sušenky namočené do kávy a poté na rozprostřete část vanilkového krému. Postup opakujte, dokud nebudete mít 4 vrstvy krému.
Bebe řez vložte do lednice a nechte ho vychladnout. Mezitím do hrnce nalijte smetanu ke šlehání, ohřejte ji a poté do ní nalámejte čokoládu.
Smetanu s čokoládou pomocí metličky míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Polevu poté nalijte na vychladlý řez.
Řez uložte do lednice na 4 hodiny. Poté ho nakrájejte a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete samotný nebo s čerstvými jahodami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.