Nepečené kokosové koule v čokoládě - postup přípravy
Nejrůznější druhy nepečených kuliček jsou oblíbeným vánočním cukrovím v každé rodině. Hodit se ale budou i mimo svátky, jsou totiž snadné a rychlé na přípravu, téměř nic nestojí a chutnají báječně.
Ingredience
Do misky nasypejte strouhaný kokos a postupně v několika krocích do něho zapracujte kondenzované mléko. Vypracujte soudržné, tvárné a téměř nelepivé těsto, jež není problém tvarovat.
Připravte si tácek. Z těsta odebírejte větší kousky, z každého zformujte kuličku, tu splácněte na placku a doprostřed vložte jeden lískový oříšek. Těsto kolem oříšku uzavřete a zformujte jej zpět do tvaru koule. Tímto způsobem zpracujte celé množství těsta. Namísto lískového oříšku můžete použít i blanšírovanou mandli.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě nechte rozpustit 200 gramů tmavé čokolády, každou kuličku v ní kompletně obalte a položte ji na mřížku okapat a ztuhnout (pokud pod mřížku položíte tácek s kusem pečicího papíru, ušetříte si následně spoustu práce s úklidem). Předtím, než čokoláda zaschne, posypejte povrch kuliček trochou strouhaného kokosu, čokoládu nechte zatvrdnout a podávejte. Hotové kuličky uchovávejte v chladu.
Videopostup krok za krokem