Nepečené krémové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy
Krémové řezy s čokoládovou polevou mají lehkou texturu, kterou ocení všechny mlsné jazýčky. Luxusní dezert působí elegantně a jeho příprava nemůže být jednodušší.
Náplň
Poleva
Nápoj
Sušenkami vyložte dno zapékací mísy. Poté připravte náplň. V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi kukuřičný škrob s mlékem.
Poznámka: Aby se ingredience lépe spojily, mléko přidejte do směsi nadvakrát.
Rendlík položte na sporák a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté do rendlíku přidejte máslo a směs zahřívejte další 1 minutu, dokud se máslo nerozpustí. Následně náplň rozdělte na dvě stejné části a do jedné z nich vmíchejte kakao.
Světlou náplní bez kakaa pokryjte sušenky v zapékací míse a položte na ni další vrstvu sušenek, na které rozprostřete náplň s kakaem. Mísu poté vložte do lednice na 25 minut a připravte polevu.
Do misky vložte rozlámanou čokoládu, kterou rozpouštějte v mikrovlnné troubě 2 minuty. Do čokolády následně vmíchejte smetanu a polevou pokryjte povrch vychlazeného dezertu.
Tip: Aby se čokoláda nepřipalovala, každých 30 vteřin ji promíchejte.
Krémové řezy vložte na dalších 30 minut do lednice. Zatímco se chladí, připravte osvěžující drink, který se k dezertu skvěle hodí. Polovinu citronu a limetky nakrájejte na plátky a vložte je do džbánu.
Z druhých polovin ovoce vymačkejte do džbánu šťávu. Ke šťávě přidejte také omytou natrhanou mátu.
Poznámka: Poloviny ovoce, z kterých jste vymačkali šťávu, nevyhazujte, ale nakrájejte je na kousky, které vložte do rendlíku.
Do rendlíku s ovoce přidejte cukr s vodou a směs svařte – potrvá to přibližně 2 minuty. Vodu i s ovocem nalijte do džbánu, do kterého přidejte také led a perlivou vodu.
Tip: Krémové řezy podávejte nakrájené na kousky, ozdobené lístkem máty, a to společně s osvěžujícím drinkem z citrusů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes