Nepečené oplatkové tyčinky bez přidané mouky a cukru - postup přípravy
Pokud se poohlížíte po nějakém vánočním cukroví, které není plné mouky a cukru, pak pro vás máme zajímavý tip. Tyto tyčinky jsou plné medového smetanového sýra a obalené jsou v kvalitní vysokoprocentní čokoládě.
Ingredience
Mascarpone (případně tvaroh nebo jiný druh smetanového sýra) vložte do misky, zakápněte ho medem a obojí vyšlehejte do krémové konzistence. Směs sjednoťte stěrkou, přisypejte do ní jemně nasekané rozinky a dobře promíchejte.
Na pracovní plochu položte kus potravinářské fólie a na ni rozmístěte 8 kusů čtvercových oplatek ve dvou řadách. Každou oplatku potřete trochou připravené smetanové směsi s rozinkami a přiklopte ji další oplatkou. Stejným způsobem pak na tyto sendviče přilepte ještě třetí sušenku.
Vzniklé trojpatrové sendviče potřete stěrkou po obvodu zbylým smetanovým krémem, zakryjte je fólií a vložte na 2 až 3 hodiny do mrazáku.
Každý zmrazený čtverec rozpulte na dvě obdélníkové tyčinky. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a každou tyčinku v ní obalte, nechte ji okapat a položte na tác pokrytý kusem fólie.
Hotové sušenky nechte zaschnout, zbytkem čokolády naplňte zdobicí sáček a vytvořte na povrchu tyčinek ozdobné cákance. Nechte tyčinky dalších 5 minut stát a podávejte.
Videopostup krok za krokem