Nepečené rolády z tortilly na 3 způsoby - postup přípravy
Rolády z tortilly jsou jedinečným silvestrovským pohoštěním, které můžete připravit hned na 3 způsoby. Výhodou pokrmu je, že ho připravíte rychle a z mála ingrediencí.
1. způsob
2. způsob
3. způsob
- způsob
Klobásu se sýrem nastrouhejte na jemném struhadle. První tortillu rozprostřete a pomažte její povrch majonézou, poté ji posypte nastrouhanou klobásou a zakryjte druhou tortillou.
Poznámka: Každá tortilla by měla mít asi 100 g. Místo tortilly můžete použít lavaš.
Tortillu znovu pomažte majonézou a pokryjte nastrouhanou korejskou mrkví. Tu zakryjte poslední tortillou, pomazanou majonézou a posypanou sýrem.
Pokrm zarolujte, roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji do lednice na 1–2 hodiny.
Tip: Roládu s korejskou mrkví a klobásou servírujte nakrájenou na kousky.
- způsob
V samostatné misce rozmělněte sardinky pomocí vidličky a sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Petrželku nasekejte najemno a majonézu smíchejte s prolisovaným česnekem.
První tortillu potřete trochou majonézy s česnekem, posypte nasekanou petrželkou a pokryjte nastrouhaným sýrem, který zakryjte druhou tortillou. Tu potřete majonézou a pokryjte sardinkami.
Sardinky zakryjte třetí tortillou, potřete ji zbytkem majonézy, posypte nastrouhaným vařeným vejcem a pláty zarolujte. Roládu zabalte do potravinové fólie. Vychlazenou roládu servírujte nakrájenou na kousky.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
- způsob
Vařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle stejně, jako salátovou okurku, z které vymačkejte maximum šťávy.
První tortillu pomažte trochou kaviárové pasty a zakryjte ji druhou tortillou, kterou pomažte majonézou. Tu pokryjte nastrouhaným vařeným vejcem, které zakryjte třetí tortillou.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
Tortillu pokryjte salátovou okurkou a pláty zarolujte. Roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji a 1–2 hodiny do lednice. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky o šířce cca 1,5 cm.
Tip: Rolády z tortilly můžete servírovat jako svačinku, slaný dezert nebo jako součást slavnostního pohoštění, třeba na Silvestra.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко