Nepečený banánový dort s krémem a želatinou - postup přípravy
Pokud máte chuť na pořádný dort, nemusíte nutně volat cukrářům či běžet pro nějaký hotový do supermarketu. V prvním případě se totiž poměrně plácnete přes kapsu a v tom druhém dort nemusí chutnat dostatečně dobře. Tento je opravdu lahodný a připravíte si jej jednoduše sami doma.
Těsto
Náplň
Želatinová vrstva
Vezměte si sušenky dle vašeho výběru a rozemelte je nadrobno. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a přilijte jej k sušenkám. Směs promíchejte, přelijte do kulaté formy a dejte odležet do lednice.
Pro náplň a želatinovou vrstvu zalijte oba želatinové prášky 50 ml studené vody, každý v misce zvlášť. Nechejte nabobtnat okolo 10 minut. Smetanu ke šlehání vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem do zhoustnutí. Smetanový sýr vyšlehejte ponorným mixérem. Smíchejte jej dohromady s vyšlehanou šlehačkou a přidejte misku nabobtnané želatiny. Vše naposledy vyšlehejte.
Dva banány nakrájejte na kolečka a položte je na sušenkový základ. Na ně nalijte náplň a nechejte v lednici odležet okolo 40 minut. Na želatinovou vrstvu vložte do mísy cukr, citronovou šťávu a vodu. Společně prošlehejte, přidejte i nabobtnanou želatinu a znovu prošlehejte. Nyní si nakrájejte i další dva banány na kolečka a vyskládejte je na krém. Poté na ně nalijte želatinovou směs. Nyní dejte na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc, a poté můžete podávat. Dobrou chuť!