Nepečený broskvový dort se smetanou - postup přípravy
Pokud máte chuť na sladké, ale s troubou vám to příliš nejde, nevadí. Můžete si připravit nepečený broskvový dort se smetanou, který vypadá luxusně, zajímavě a můžete ho podávat i na oslavách.
Ingredience
Sušenky rozlámejte a poté je rozmixujte na jemný prášek tyčovým mixérem. Do sušenek vmíchejte rozpuštěné máslo a vzniklou hmotou naplňte dortový ráfek.
Tip: Aby se vám dort z ráfku lépe vyndával, jeho stěny vyložte cukrářskou fólií nebo pečicím papírem.
Sušenkové těsto uhlaďte dnem sklenice a připravte si želatinu tak, že ji ve sklenici smícháte s vodou.
Poznámka: Připravte dvě porce želatiny. To znamená, smíchejte vždy 15 g se 100 ml vody ve dvou sklenicích.
V míse vyšlehejte smetanový sýr se smetanou a do vzniklé hmoty vešlehejte broskvový jogurt. Následně, za stálého šlehání, vlijte do mísy želatinu a směs vlijte do dortového ráfku, který vložte na 1 hodinu do lednice.
Broskve v sirupu sceďte a nakrájejte je na měsíčky, které vyskládejte na povrch vychlazeného dortu.
Poznámka: Sirup z konzervy nevylévejte, ale nechte si jej bokem pro další použití.
Sirup z konzervy zahřejte na 80 °C a vlijte do něj druhou sklenici želatiny. Celý proces potrvá přibližně 3 minuty. Hotovou tekutinou zalijte povrch dortu a dezert dejte do lednice na další hodinu.
Následně z nepečeného broskvového dortu sejměte dortový ráfek s cukrářskou fólií a podávejte jej nakrájený na trojúhelníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell