Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený broskvový dort se smetanou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nepečený broskvový dort se smetanou - postup přípravy

Pokud máte chuť na sladké, ale s troubou vám to příliš nejde, nevadí. Můžete si připravit nepečený broskvový dort se smetanou, který vypadá luxusně, zajímavě a můžete ho podávat i na oslavách.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozlámejte a poté je rozmixujte na jemný prášek tyčovým mixérem. Do sušenek vmíchejte rozpuštěné máslo a vzniklou hmotou naplňte dortový ráfek. 

Tip: Aby se vám dort z ráfku lépe vyndával, jeho stěny vyložte cukrářskou fólií nebo pečicím papírem.

2. KROK

Sušenkové těsto uhlaďte dnem sklenice a připravte si želatinu tak, že ji ve sklenici smícháte s vodou. 

Poznámka: Připravte dvě porce želatiny. To znamená, smíchejte vždy 15 g se 100 ml vody ve dvou sklenicích. 

3. KROK

V míse vyšlehejte smetanový sýr se smetanou a do vzniklé hmoty vešlehejte broskvový jogurt. Následně, za stálého šlehání, vlijte do mísy želatinu a směs vlijte do dortového ráfku, který vložte na 1 hodinu do lednice. 

4. KROK

Broskve v sirupu sceďte a nakrájejte je na měsíčky, které vyskládejte na povrch vychlazeného dortu.

Poznámka: Sirup z konzervy nevylévejte, ale nechte si jej bokem pro další použití.

5. KROK

Sirup z konzervy zahřejte na 80 °C a vlijte do něj druhou sklenici želatiny. Celý proces potrvá přibližně 3 minuty. Hotovou tekutinou zalijte povrch dortu a dezert dejte do lednice na další hodinu.

6. KROK

Následně z nepečeného broskvového dortu sejměte dortový ráfek s cukrářskou fólií a podávejte jej nakrájený na trojúhelníky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů