Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený cheesecake s třešněmi

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený cheesecake s třešněmi - postup přípravy

Cheesecake je oblíbený moderní dort s tvarohem a ovocem, který nikdy nezklame. Ten nepečený je navíc velmi snadný a rychle a bez obtíží připravený pro každou všední i slavnostní příležitost. Ostatně v jednoduchosti a chuťové svěžesti spočívá genialita a ohromná popularita tohoto dezertu. S drobnými obměnami jej můžete připravit s kterýmkoliv druhem ovoce a pokaždé bude lahodný a skvělý. Pokud jste o cheesecakeu dosud jenom uvažovali, nebo jste se neodvážili ani toho, nyní je čas to změnit. Vy i vaši strávníci budete nadmíru spokojeni.

Ingredience pro:
4 porce

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:

Připravte si korpus. Rozdrťte sušenky v mixéru nebo v mlýnku na maso a v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni si rozpusťte 200 gramů másla. To nalijte do sušenkové drti, přidejte moučkový a vanilkový cukr a dobře všechny suroviny promíchejte.




Vezměte dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi a její dno vyložte pečicím papírem. Na ten pak navrstvěte směs na korpus a špachtlí ji důkladně uhlaďte a lehce upěchujte.

Připravte si želatinu podle pokynů na obalu.

Do mísy vložte tvaroh nebo mascarpone a elektrickým šlehačem ho vyšlehejte do hladka. Přidejte moučkový a vanilkový cukr a dále šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Tenkým pramínkem pak do směsi přilévejte za stálého míchání želatinu.

Ve vedlejší misce vyšlehejte šlehačku do pěny a jemně ji přimíchejte do tvarohové hmoty. Důkladně promíchejte, aby se přísady propojily a směs vlijte do dortové formy na sušenkový korpus. Špachtlí důkladně uhlaďte povrch.


Přes sítko slijte třešňový kompot a šťávu chyťte do misky. Okapané třešně vyskládejte na povrch sýrového dortu a ze šťávy připravte želatinu podle pokynů na obalu.

Želatinovou hmotu pak vylijte na povrch dortu s třešněmi tak, aby pokryla celý povrch a takto připravený dort dejte do lednice chladit alespoň na 3, avšak lépe na 10 až 12 hodin chladit.

Pak opatrně odstraňte bočnice formy, dort přeneste na talíř a s chutí podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů