Nepečený cheesecake s třešněmi - postup přípravy
Cheesecake je oblíbený moderní dort s tvarohem a ovocem, který nikdy nezklame. Ten nepečený je navíc velmi snadný a rychle a bez obtíží připravený pro každou všední i slavnostní příležitost. Ostatně v jednoduchosti a chuťové svěžesti spočívá genialita a ohromná popularita tohoto dezertu. S drobnými obměnami jej můžete připravit s kterýmkoliv druhem ovoce a pokaždé bude lahodný a skvělý. Pokud jste o cheesecakeu dosud jenom uvažovali, nebo jste se neodvážili ani toho, nyní je čas to změnit. Vy i vaši strávníci budete nadmíru spokojeni.
Základ
Náplň
Návod na přípravu:
Připravte si korpus. Rozdrťte sušenky v mixéru nebo v mlýnku na maso a v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni si rozpusťte 200 gramů másla. To nalijte do sušenkové drti, přidejte moučkový a vanilkový cukr a dobře všechny suroviny promíchejte.
Vezměte dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi a její dno vyložte pečicím papírem. Na ten pak navrstvěte směs na korpus a špachtlí ji důkladně uhlaďte a lehce upěchujte.
Připravte si želatinu podle pokynů na obalu.
Do mísy vložte tvaroh nebo mascarpone a elektrickým šlehačem ho vyšlehejte do hladka. Přidejte moučkový a vanilkový cukr a dále šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Tenkým pramínkem pak do směsi přilévejte za stálého míchání želatinu.
Ve vedlejší misce vyšlehejte šlehačku do pěny a jemně ji přimíchejte do tvarohové hmoty. Důkladně promíchejte, aby se přísady propojily a směs vlijte do dortové formy na sušenkový korpus. Špachtlí důkladně uhlaďte povrch.
Přes sítko slijte třešňový kompot a šťávu chyťte do misky. Okapané třešně vyskládejte na povrch sýrového dortu a ze šťávy připravte želatinu podle pokynů na obalu.
Želatinovou hmotu pak vylijte na povrch dortu s třešněmi tak, aby pokryla celý povrch a takto připravený dort dejte do lednice chladit alespoň na 3, avšak lépe na 10 až 12 hodin chladit.
Pak opatrně odstraňte bočnice formy, dort přeneste na talíř a s chutí podávejte.