Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert s agarem a pomeranči

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Nepečený dezert s agarem a pomeranči - postup přípravy

Nepečený dezert s Nutellou a pomeranči vypadá už na první pohled zajímavě. Jeho výhodou je originální chuť a rychlá příprava, kterou zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Poleva

Čokoládový nápoj

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z plastové láhve odkrojte vrchní část s víčkem a odložte ji bokem. V hrnci smíchejte zahušťovadlo, cukr a mléko. Ingredience zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí a vzniklou směs odstavte z tepla. 

2. KROK

Asi 100 ml směsi nalijte do připravené láhve, do které, na sebe, vyskládejte oloupané pomeranče, které zalijte zbytkem směsi.  

Poznámka: Středem pomerančů veďte špejli, aby dezert držel požadovaný tvar.

3. KROK

Láhev vložte na 30 minut do lednice a zatím si připravte čokoládový nápoj. Nutellu smíchejte s horkou instantní kávou a, do pěny vyšlehanými, 150 ml horkého mléka. 

4. KROK

Vychlazený základ dezertu vyjměte z lednice a sejměte z něj plastový obal. Dezert položte na tác s chladící mřížkou, kde ho celý pokryjte polevou. 

Poznámku: Polevu připravíte smícháním hořké čokolády, cukru, zahušťovadla, kakaa a mléka. Zahřívejte ji přibližně 3 minuty. 

5. KROK

Nepečený dezert s Nutellou a pomeranči vložte na 30 minut do lednice. Jakmile poleva ztuhne, pochoutku servírujte nakrájenou na kousky s připraveným čokoládovým nápojem. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Cookrate – Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů