Nepečený dezert s agarem a pomeranči - postup přípravy
Nepečený dezert s Nutellou a pomeranči vypadá už na první pohled zajímavě. Jeho výhodou je originální chuť a rychlá příprava, kterou zvládnou i začátečníci.
Základ
Poleva
Čokoládový nápoj
Z plastové láhve odkrojte vrchní část s víčkem a odložte ji bokem. V hrnci smíchejte zahušťovadlo, cukr a mléko. Ingredience zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí a vzniklou směs odstavte z tepla.
Asi 100 ml směsi nalijte do připravené láhve, do které, na sebe, vyskládejte oloupané pomeranče, které zalijte zbytkem směsi.
Poznámka: Středem pomerančů veďte špejli, aby dezert držel požadovaný tvar.
Láhev vložte na 30 minut do lednice a zatím si připravte čokoládový nápoj. Nutellu smíchejte s horkou instantní kávou a, do pěny vyšlehanými, 150 ml horkého mléka.
Vychlazený základ dezertu vyjměte z lednice a sejměte z něj plastový obal. Dezert položte na tác s chladící mřížkou, kde ho celý pokryjte polevou.
Poznámku: Polevu připravíte smícháním hořké čokolády, cukru, zahušťovadla, kakaa a mléka. Zahřívejte ji přibližně 3 minuty.
Nepečený dezert s Nutellou a pomeranči vložte na 30 minut do lednice. Jakmile poleva ztuhne, pochoutku servírujte nakrájenou na kousky s připraveným čokoládovým nápojem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes