Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort s krémem z bílé čokolády

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nepečený dort s krémem z bílé čokolády - postup přípravy

Máte-li chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny u trouby, připravte si nepečený dort z bílé čokolády. Je vláčný, rozplývá se v ústech a osvěžující chuť mu dodávají čerstvé jahody.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem a vzniklou směsí naplňte dno dortového ráfku vyloženého pečicím papírem. 

Tip: Těsto uhlaďte pomocí lžíce. Můžete použít také ploché dno čisté sklenice.

2. KROK

Nyní si připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, citronovou kůrou a směs zahřívejte 2 minuty. Zatím v míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte kukuřičný škrob a znovu šlehejte. 

3. KROK

Do tekutiny začněte přilévat za stálého míchání mléčnou směs z rendlíku a poté vzniklou tekutinu vlijte zpět, kde ji zahřívejte přibližně 2 minuty, do zhoustnutí. Následně rendlík sundejte z tepla a do krému přidejte rozlámanou bílou čokoládu, kterou nechte rozpustit. 

4. KROK

Krém přendejte do mísy a zakryjte ho potravinovou fólií. 

Poznámka: Fólii na krém položte tak, aby se přímo dotýkala jeho povrchu. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

5. KROK

Jahody omyjte, odstraňte z nich stopky a nakrájejte je na tenké plátky, kterými vyplňte okraje dortového ráfku tak, jak je ukázáno ve videu níže.

Poznámka: Pár jahod nasekejte na drobné kousky a nechte si je bokem na pozdější zdobení.

6. KROK

Nyní vyšlehejte smetanu a znovu prošlehejte krém, do kterého smetanu po částech přimíchejte. Polovinu vzniklé hmoty rovnoměrně rozprostřete do dortového ráfku a posypte ji nasekanými jahodami. 

7. KROK

Na jahody natřete druhou polovinu krému a dort vložte na 5–6 hodin do lednice. Poté ve smetaně ke šlehání rozpusťte bílou čokoládu a směsí zalijte povrch dortu. Nechte polevu tuhnout další 2 hodiny v lednici. 

8. KROK

Tip: Po ztuhnutí sundejte z dezertu dortový ráfek, dort ozdobte jahodami a podávejte jej nakrájený na trojúhelníky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů