Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený karamelový řez s mandlemi

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Nepečený karamelový řez s mandlemi - postup přípravy

Tento recept ocení všichni kuchaři, kteří se neradi potí u trouby. Nepečený karamelový řez s mandlemi kombinuje křupavý základ s jemným krémem a nadýchanou pěnou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Náplň

Pěna

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou krému. Do misky nalijte 400 ml mléka, které smíchejte s polohrubou moukou, bramborovým škrobem, vanilkovým pudinkem bez cukru a vejcem. 

Tip: Vanilkový pudink můžete zaměnit za smetanový.

2. KROK

Ingredience šlehejte, dokud se nepropojí. Do rendlíku vlijte zbytek mléka, které smíchejte s máslem a klasickým i vanilkovým cukrem. 

3. KROK

Směs zahřívejte 2 minuty, dokud se všechny ingredience nerozpustí, poté do ní přidejte připravený základ s pudinkem a krém vařte další 2–3 minuty, do zhoustnutí.

4. KROK

Následně ho odstavte z tepla, zakryjte fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

5. KROK

V samostatném rendlíku pražte plátky mandlí po dobu 3–5 minut. Poté je odstavte z tepla a nechte zcela vychladnout. Mezitím dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, vyložte sušenkami, které potřete krémem. 

6. KROK

Krém pokryjte další vrstvou sušenek a do rendlíku vlijte zkaramelizované kondenzované mléko, které zahřívejte 1–2 minuty. Jakmile zřídne, polijte jím sušenky v dortovém ráfku.

7. KROK

Další vrstvu vytvořte z koleček banánů, smíchaných s citronovou šťávou a dezert pokryjte smetanovou pěnou. Tu vytvoříte vyšleháním smetany dotuha a jejím smícháním s moučkovým cukrem a vanilkovou pastou. 

8. KROK

Nepečený karamelový řez posypte opraženými mandlemi a vložte ho na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc. Následně ho servírujte nakrájený na kousky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Mała Cukierenka

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů