Nepečený mléčný dezert s čokoládovou polevou - postup přípravy
Nemáte příliš v oblibě zdlouhavé pečení piškotů, koláčů a buchet? Pak připravte velmi jemný mléčný dezert z kondenzovaného mléka, který zachutná celé vaší rodině. Recept zvládne i úplný začátečník, přesvědčte se.
Základ
Poleva
Začněte tím, že si do velkého hrnce se silnějším dnem a nepřilnavým povrchem vlijete obě konzervy kondenzovaného mléka. Pak vše zahřívejte na mírném až středním plamenu.
Po chvíli přidejte i sušené mléko, vyšlehané vaječné žloutky, smetanu ke šlehání, vanilkovou esenci, změklé máslo a plnotučné mléko. Všechny suroviny pečlivě promíchejte a propojte zahříváním. Hmota by nakonec měla částečně zhoustnout. V tento moment ji odstavte z plotny.
Vrstvení krémové směsi do formy, tuhnutí zákusku a jeho dokončování
Nyní si k ruce vezměte formu na bábovku a vymažte ji trochou másla nebo oleje. Poté do ní vlijte mléčný krém a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Dále dezert umístěte do lednice přes noc, aby řádně ztuhnul.
Následující den z formy zákusek vyklopte, přelijte čokoládovou polevou z hořké nebo mléčné čokolády a smetany, posypte oříšky či čokoládovými vločkami a nechte zatuhnout opět v chladu alespoň hodinu.
Servírování nepečeného mléčného dezertu
Ztuhlý dezert z kondenzovaného mléka vyjměte z lednice, pokrájejte na stejně silné plátky a podávejte například s kávou, kakaem, nebo čajem. Hodit se bude k dezertu i čerstvé ovoce. Přejeme vám dobrou chuť.