Nepečený piškotový dezert s citronovým krémem - postup přípravy
Ať už chystáte oslavu, sešlost s přáteli či si jen chcete posedět s kouskem něčeho dobrého, tento elegantní dezert s citronovým krémem se hodí na všechny příležitosti. Jeho přípravu zvládne každý s přehledem.
Ingredience
Na ozdobu
Nachystejte si formu na pečení o rozměru 32×20 cm. Piškoty vždy namočte v mléce a postupně je vyskládejte do formy, čímž vytvoříte základ dortu. Do menšího hrnce dejte dva žloutky, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte metličkou, dokud se suroviny nespojí dohromady.
Přisypejte kukuřičný škrob, promíchejte a zalijte trochou mléka. Po důkladném promíchání dolijte zbytkem mléka a dejte za stálého míchání vařit na sporák, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Po dovaření do krému přilijte citronovou šťávu.
Ještě jednou promíchejte a nalijte krém na piškoty. Rovnoměrně rozprostřete a dejte do lednice zatuhnout na 2 až 3 hodiny. Po vytáhnutí dozdobte strouhaným kokosem, kousky citronu a mátou. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!