Nepečený pomerančový dort se 2 druhy krémů - postup přípravy
Pomerančový dort obsahuje 2 druhy krémů, které jsou lahodné a osvěžující. Dezert připravíte rychle a nebudete muset použít troubu. Recept zvládnou i začátečníci.
Korpus
Pomerančový krém
Mléčný krém
Zdobení
Cukrářské sušenky namočte v pomerančovém džusu a pokryjte jimi dno a stěny formy na dort. Následně si připravte oba krémy zároveň.
Pomerančovou šťávu nalijte do hrnce a smíchejte ji s cukrem, kukuřičným škrobem a máslem. V druhém hrnci smíchejte mléko, cukr, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a mascarpone.
Poznámka: Pomerančovou šťávu sceďte, aby v ní neplavala dužina.
Oba hrnce položte na sporák a začněte je zahřívat. Směsi vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí. Ještě horké směsi střídavě vlévejte do formy na dort tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Následně vložte dort do lednice na 4 hodiny, aby ztuhl.
Poznámka: Formu zakryjte potravinovou fólií tak, aby se povrchu dezertu přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Zatímco se dezert chladí, připravte si zdobení. V míse vyšlehejte mascarpone se slazenou smetanou ke šlehání a vzniklým krémem pokryjte celý povrch dortu, včetně stran.
V krému můžete pomocí vidličky vytvořit pruhy, které udělají dezert na pohled zajímavější. Povrch poté ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba