Nepečený pudinkový dezert s čokoládou - postup přípravy
Jestliže máte rádi pudink, tak jste právě natrefili na recept přímo pro vás, tento totiž obsahuje pudinky hned dva a rozhodně nejsou ze sáčku, poctivě si je totiž sami připravíte. Pak už je jen stačí naservírovat s chutnou polevou a máte na stole dokonalý a rychlý dezert.
Kakaový pudink
Pudink s bílou čokoládou
Čokoládová poleva
Do středně velkého hrnce nalijte plnotučné mléko a přidejte do něj cukr krystal, hladkou mouku, kukuřičný škrob, neslazený kakaový prášek a vše důkladně rozmíchejte metličkou tak, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Za stálého míchání dejte hrnec na sporák a pomalu jeho obsah ohřívejte. Přidejte do něj nalámanou mléčnou čokoládu a pokračujte v míchání.
Jakmile začne pudink houstnout a dosáhne bodu varu, tak do něj vmíchejte i máslo. Nachystejte si formu, ve které budete dezert podávat, a nalijte do ní první pudink. Nechejte ho vychladnout a poté dejte formu do lednice, aby krásně zatuhnul.
Do čistého hrnce opět nalijte plnotučné mléko a přidejte k němu cukr krystal, kukuřičný škrob, hladkou mouku, vanilkový cukr a vše důkladně rozmíchejte metličkou. Za stálého míchání dejte hrnec na sporák a jeho obsah ohřívejte. Během tohoto procesu do něj dejte i nalámanou bílou čokoládu. Po zhoustnutí směsi do ní přimíchejte máslo a hotový pudink nalijte na tmavou vrstvu. Po zarovnání ho nechejte vychladnout a následně ho dejte do lednice na hodinu.
Následně připravte polevu. Nalijte do hrnce plnotučné mléko a ohřejte ho. Poté do něj dejte nalámanou čokoládu a v ještě horkém mléce ji rozmíchejte. Nakonec do směsi přimíchejte už jen máslo a poleva je na světě. Nalijte ji na vrch dezertu a po jejím zarovnání opět vyčkejte, než zatuhne.
Dejte dezert na 30 minut zatuhnout do lednice a máte hotovo. Poté jej můžete podávat. Dobrou chuť!