Vanilkové rohlíčky se sádlem

i Zdroj fotografie: Pavlína Bušová
i Zdroj fotografie: Pavlína Bušová
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vanilkové rohlíčky se sádlem - postup přípravy

Vanilkové rohlíčky jsou naprostou vánoční klasikou, existuje však na ně řada rodinných receptur. Paní Pavlína Bušová nám poskytla svůj oblíbený recept, ve kterém se do těsta dává i sádlo.
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte všechny suroviny na těsto, dobře promíchejte a pak těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál, kde ho zpracujte rukama. Těsto musí být lesklé a jemné. Pak ho zabalte do fólie a dejte přes noc odpočinout do lednice.

2. KROK

Vyložte plech pečicím papírem. Z těsta odebírejte kousky o váze asi a g a vytvarujte z nich rohlíčky, které vyskládejte na plech. Dejte je do rozehřáté trouby na 170 °C a pečte je do růžova.

3. KROK

Smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Až budou rohlíčky vlažné, obalte je v cukrové směsi a uložte je odležet, aby stihly do Vánoc změknout.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 632 hlasů
Nahlásit chybu
62 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt