Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vanilkové rohlíčky se sádlem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vanilkové rohlíčky se sádlem - postup přípravy

Vanilkové rohlíčky jsou naprostou vánoční klasikou, existuje však na ně řada rodinných receptur. Paní Pavlína Bušová nám poskytla svůj oblíbený recept, ve kterém se do těsta dává i sádlo.

Ingredience pro:
1 porce

Na rohlíčky

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte všechny suroviny na těsto, dobře promíchejte a pak těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál, kde ho zpracujte rukama. Těsto musí být lesklé a jemné. Pak ho zabalte do fólie a dejte přes noc odpočinout do lednice.

2. KROK

Vyložte plech pečicím papírem. Z těsta odebírejte kousky o váze asi a g a vytvarujte z nich rohlíčky, které vyskládejte na plech. Dejte je do rozehřáté trouby na 170 °C a pečte je do růžova.

3. KROK

Smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Až budou rohlíčky vlažné, obalte je v cukrové směsi a uložte je odležet, aby stihly do Vánoc změknout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů