Nepečený sladký salám z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Tato originální a rychlá laskomina je ideální volbou, když očekáváte návštěvu a nevíte, čím byste je pohostili. Velkou výhodou je, že se vůbec nemusíte omezovat na původní suroviny. Klidně recept oživte přidáním kapky rumu či vanilkového aromatu.
Ingredience
Do pánve nalijte kondenzované mléko, přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání ohřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí a suroviny se nespojí. Poté přidejte vlašské ořechy, promíchejte a dodejte sušené třešně.
Pořád míchejte a směs ještě smažte okolo 3 až 4 minut. Poté ji přemístěte na pečicí papír, vytvarujte salám a zabalte. Nechejte v lednici na 1 až 2 hodiny zatuhnout. Hotový dezert nakrájejte na kolečka a podávejte, dobrou chuť!