Nepečený šlehačkový dort s čokoládou - postup přípravy
Pokud milujete čokoládu, banány a jemnou chuť smetany, nepřehlédněte tento jednoduchý recept. Příprava nepečeného šlehačkového dortu vám zabere pouhých 20 minut.
Základ
Poleva
Zdobení
Sušenky namočte v mléce a vyložte jimi dno dortové formy. Smetanu smíchejte s cukrem a vyšlehejte ji dotuha. Do směsi vešlehejte zakysanou smetanu a vmíchejte do ní také rozmačkané oloupané banány.
Tip: Banány jednoduše rozmačkáte pomocí vidličky.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a vmíchejte ji do smetanové směsi s banánem. Vzniklou hmotu zahustěte rozemletými sušenkami a poté ji rovnoměrně rozprostřete do dortové formy.
Šlehačkový dort vložte do lednice a chlaďte jej 3 hodiny. Nyní si připravte polevu. Bílou čokoládu rozpusťte v teplém mléce a směs nechte vychladnout. Poté jí polejte povrch vychlazeného dortu.
Poznámka: Nepečený šlehačkový dort ozdobte nastrouhanou mléčnou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chef Mladen