Nepečený šlehačkový kopec s banány, ořechy a kokosem - postup přípravy
Šlehačka a cukrářské piškoty jsou dvě ingredience, které vám stačí jako základ pro přípravu nezapomenutelných nepečených dortů. Dnes vám přinášíme další variantu této dobroty, tentokrát s banány, mletými ořechy, strouhaným kokosem a ozdobený čokoládou. Jeho příprava je snadná a rychlá, bude vás bavit a vašim strávníkům bude chutnat. Co víc si přát!
Ingredience
Připravte si větší talíř nebo podnos, na který budete skládat dort, a vyložte ho pečicím papírem nebo potravinářskou fólií.
Smetanu ke šlehání smíchejte s cukrem a vyšlehejte ji do pevné pěny, která po vytažení metliček bude zanechávat tuhé špičky.
Banány oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky.
Připravte si k ruce vyšlehanou šlehačku, cukrářské piškoty, pokrájené banány, mleté ořechy i strouhaný kokos.
Každý piškot namočte do vyšlehané šlehačky a položte ho na připravený podnos do jednolitého korpusu. Když je vrstva hotová, šlehačkou zaplňte mezery mezi piškoty a celé patro zasypejte mletými ořechy a strouhaným kokosem a vyskládejte kolečka banánů.
Opět namáčejte piškoty do smetany a vyskládejte další patro, které zasypete ořechy. Takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvu sušenek přelijte zbylou šlehačkou.
Čokoládu nastrouhejte na jemném struhadle a rovnoměrně jí zasypejte celý povrch dortu. Čokoládu namísto toho můžete také rozpustit ve vodní lázni a povrch dortu s ní různě postříkat či ozdobit s pomocí špejle různými ornamenty.
Nakonec vložte hotový dort do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlépe však přes noc, ztuhnout a podávejte se šálkem voňavé kávy nebo čaje.
Dobrou chuť.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.