Nepečený sušenkový dort s čokoládovou polevou a sušeným mlékem - postup přípravy
Sušenkových dortů s čokoládovým krémem je veliká spousta. Jsou nejrůznějšího charakteru od těch nejjednodušších až po ty složitější, které ale velmi zdatně konkurují i těm nejslavnějším pečeným dezertům. Jeden takový jsme si pro vás dnes připravili. Jeho složení je velmi jednoduché a suroviny pro jeho výrobu máte s největší pravděpodobností většinou všechny doma. Ani výroba není příliš složitá, a tak jej zvládne připravit i začátečník. Výsledek je ale nad očekávání!
Ingredience
Do misky nasypejte pět set gramů sušeného plnotučného mléka, přisypejte k němu kakaový prášek a dobře obě suroviny promíchejte. Máslo, které jste před započetím výroby nechali alespoň 10 nebo 15 minut změknout mimo lednici při pokojové teplotě, nakrájejte na menší kostky a přidejte ho do mísy s kakaovým sušeným mlékem a vymíchejte všechny suroviny dohladka.
Do kastrůlku nalijte čtvrt litru vody a přiveďte ji k varu. Přisypejte do ní cukr, dobře promíchejte a za stálého míchání dále vařte, dokud směs nezačne houstnout a vy získáte hustý a homogenní sirup. V tu chvíli kastrůlek odstavte z ohně a nechte sirup zchladnout. Když získá zhruba pokojovou teplotu, přisypejte do sirupu směs kakaa a sušeného mléka a důkladně zamíchejte, abyste získali hustý a jemný krém.
Připravte si mělkou zapékací misku, plech nebo podnos (můžete ho vyložit pečicím papírem nebo igelitovou fólií) a rozložte na ni první vrstvu obdélníkových sušenek. Na tu rovnoměrně rozetřete vrstvu krému a na něj znovu položte sušenky. Takto vrstvy opakujte, dokud vám nedojdou ingredience. Poslední vrstvu by měl tvořit krém.
Nakonec posypejte moučkovým cukrem nebo polijte svou oblíbenou polevou a vložte dort na několik hodin do ledničky, aby sušenky nasákly vlhkostí a změkly.
Podávejte s chutí a se šálkem dobrého čaje nebo kávy.