Nepečený sušenkový dort s čokoládovým krémem - postup přípravy
Originální nepečený dort získáte, když zkombinujete křehké sušenky s kávou a jemným čokoládovým krémem. Výsledek je nejen krásný na pohled, ale rovněž velmi lahodný a chuťově vyvážený.
Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Do rendlíku dejte škrob, rozpustnou kávu, cukr a vše zalijte mlékem. Ingredience dobře rozmíchejte, dejte vařit a za stálého míchání počkejte, dokud se neutvoří pudinková hmota. Přidejte máslo a vanilkovou esenci dle chuti a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. V pytlíku rozdrťte křehké sušenky na co nejmenší kousky a smíchejte je s uvařenou směsí do homogenní hmoty. Tu pak rovnoměrně rozložte na dno dortové formy o průměru 22 centimetrů.
Do hrnce dejte cukr, kakao, škrob a zalijte je mlékem. Vše promíchejte a dejte vařit za stálého míchání, dokud se nevytvoří hmota o konzistenci pudinku. Pak do ní přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Dobře promíchejte. Výslednou směs nalijte do formy na korpus a dejte dort do lednice ztuhnout. Poté ho ozdobte krájenými čokoládovými hoblinkami, nakrájejte ho na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem