Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želé

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želé - postup přípravy

Dorty už dávno nejsou záležitostí jen vyučených pekařek, a pokud budete chtít, tak si jeden lahodný můžete udělat i vy. Tento konkrétní zvládnete připravit i bez zapnutí trouby.

Ingredience pro:
1 porce

Základ

Krém

Ovocná vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Sušenky dejte do větší mísy a rozmixujte je či je rozdrťte v sáčku. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a základ důkladně promíchejte, poté ho naneste do formy na dort. Pokud chcete, můžete použít obyčejný piškotový korpus. Nachystejte si větší mísu a dejte do ní tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový cukr a vše důkladně promixujte, dokud se suroviny nespojí.

2. KROK

Želatinu zalijte vodou a vyčkejte 20 minut, mezitím ji nechejte odležet. Poté zatuhlou želatinu nechejte rozpustit v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni a vzniklou hmotu pomalu zašlehávejte do zbytku krému. Hotový krém nalijte na základ do formy a dejte dort do lednice na 15 až 20 minut zatuhnout.

3. KROK

Další želatinu dejte do hrnku a zalijte ji vroucí vodou, poté ji důkladně promíchejte. Jahody očistěte od stopek a omyjte. Nakrájejte je na plátky a naskládejte je na krém. Jakmile dosáhne želatina pokojové teploty, tak ji naneste na a mezi jahody. Dejte dort do lednice a vyčkejte alespoň 10 až 15 minut, než zatuhne, poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů