Nóbl řezy - postup přípravy
Opravdu luxusní dezert plný krému a čokolády můžete připravit podle receptu, který nám poskytla paní Dagmar Kazdová. Hodí se jak jen tak ke kávě, tak i ke slavnostním příležitostem.
Na těsto
Na náplň
Na polevu
Utřete spolu vejce, změklé máslo, cukr a olej. Pak přidejte kakao, vlažné mléko, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vše vymíchejte do těsta. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech, případně ho vyložte pečicím papírem. Vložte ho do předehřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
V 700 ml mléka uvařte za stálého míchání 2 kokosové pudinky a nechte vychladnout. Lze použít i vanilkový. Rozmixujte máslo, cukr a vanilkový cukr. Potom vmíchejte vychladlou pudinkovou kaši a vše vyšlehejte do hladkého krému.
Polovinu krému natřete na korpus. Poté postupně namáčejte koko sušenky v rumu a udělejte na krému vrstvu sušenek. Na ní dejte druhou polovinu krému. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a poté v ní nechte rozpustit máslo. Polevu nalijte na vršek dezertu, nastrouhejte na ni dvě Koko tyčinky a nechte v lednici ztuhnout.