Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Norimberské perníčky bez mouky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Norimberské perníčky bez mouky - postup přípravy

Hledáte-li recept na vánoční cukroví, které by neobsahovalo mouku, cukr ani olej, připravte si norimberské perníčky. Jsou jemné, šťavnaté a díky mandlím křupavé.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle propláchněte, osušte je a restujte na pánvi 8–10 minut. Poté je rozmixujte a odložte bokem.

Tip: Mandle můžete sušit i v troubě, a to na 190 °C  po stejně dlouhý čas.

2. KROK

Kandované ovoce a sušené meruňky nakrájejte na malé kousky a ve větší míse vyšlehejte vejce do pěny. Do vajec vmíchejte pomerančový extrakt, mandle a kandované ovoce.

Tip: Místo pomerančového extraktu můžete použít pomerančovou kůru.

3. KROK

Směs ochuťte trochou soli a důkladně zamíchejte. Přidejte mleté mandle a vytvořte těsto.

Tip: Těsto můžete ochutit také mletým zázvorem, hřebíčkem nebo skořicí dle vlastní chuti.

4. KROK

Z těsta odebírejte kousky, ze kterých vytvořte kuličku a z ní placku o průměru 4 cm. Placky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 20–25 minut.

5. KROK

Norimberské perníčky obalte z jedné strany v rozpuštěné čokoládě, kterou nechte zaschnout. Poté perníčky ozdobte nastrouhanou citronovou kůrou, plátky mandlí a zbytkem čokoládové polevy, ze které můžete vytvořit ozdobné proužky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů