Nový recept na božský jablečný koláč - postup přípravy
Jablečný koláč je jedním z nejjednodušších a zároveň nejchutnějších dezertů, které si můžete připravit v pohodlí vlastní kuchyně. Navíc si ho můžete připravit v jakémkoli ročním období, protože jablka seženete v obchodě nebo na trhu celoročně. Dnes vám představíme recept na jablečný koláč na bázi krému z mascarpone. Co můžete očekávat a co si musíte připravit?
Ingredience vás zajisté nepřekvapí. Po chvilce snažení v kuchyni získáte nadýchaný, jemný, lahodný a neuvěřitelně aromatický koláč. Vůně jablek a citronové kůry provoní celý domov, takže si budete připadat jako o vánocích. Nyní je díky tomu ideální čas na výrobu tohoto jedinečného koláče. Stejně tak ho můžete připravit vždy, když budete mít pár jablek navíc.
Ingredience
Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, vanilkový cukr a míchejte mixérem, dokud nezískáte nádherně krémovou konzistenci. Nastrouhejte citronovou kůru a přidejte ji do mísy. Nyní přidejte smetanový sýr a důkladně promíchejte stěrkou.
Poté tuto směs ještě promíchejte mixérem. Přidejte prosátou mouku, kterou jste předtím smíchali s práškem do pečiva. Mixérem rozmixujte do hladka.
Nyní oloupejte dvě jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Přidejte je do směsi již připraveného těsta. Promíchejte stěrkou, dokud směs nebude dokonale hladká. Připravte si snímatelnou formu na pečení a vymažte její dno tukem a vyložte pečicím papírem.
Směs dejte do formy a rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Oloupejte další dvě jablka. Nakrájejte je na plátky a rozložte je na povrch koláče. Posypejte vanilkovým cukrem a vložte do trouby. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 45 minut. Poté nechte vychladnout, odstraňte formu i pečicí papír a vychutnejte si koláč.