Odpalovaná roláda s vanilkovým krémem - postup přípravy
Pokud stále přemýšlíte, jaký dezert připravit jako sladkou tečku nedělního obědu, odpalovaná roláda s vanilkovým krémem je přesně to pravé, co hledáte. Servírovat ji můžete samotnou, avšak pokud ji doplníte rozvarem z lesního ovoce, posunete tento dezert na kulinářský žážitek.
Odpalované těsto
Vanilkový krém
Do hrnce nalijte vodu a mléko. Do něj přidejte sůl, cukr a máslo. Směs zahřívejte, dokud se máslo zcela nerozpustí. Poté ji stáhněte z ohně.
Do hrnce přisypte mouku a velmi pečlivě ji vmíchejte do směsi. Hrnec vraťte zpět na plotnu a na mírném plameni těsto 2–3 minuty velmi pečlivě míchejte. Poté těsto nechte vychladnout.
V míse rozšlehejte vejce a postupně je velmi pečlivě vmíchejte do těsta, dokud nezískáte hladké těsto. Poté ho rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte ho stěrkou.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a těsto pečte přibližně 30 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.
V hrnci metličkou vyšlehejte vejce s cukrem. Poté vmíchejte kukuřičný škrob. Poté směs zalijte mlékem a opět vše pečlivě promíchejte.
Směs vařte do úplného zhoustnutí a stále ji míchejte. Poté hrnec stáhněte z ohně a vmíchejte do něj vanilku a máslo. Krém nechte zcela vychladnout.
Těsto otočte a stáhněte z něj pečicí papír. Vanilkový krém rovnoměrně rozetřete a korpus opatrně srolujte. Roládu zabalte ji do pečicího papíru a poté ji vložte do lednice na 1 hodinu.
Roládu s vanilkovým krémem před podáváním posypte moučkovým cukrem a poté ji nakrájejte na plátky. Servírujte ji samotnou nebo s rozvarem z lesního ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann