Okurky v medovém nálevu s koprem - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete užít jedinečnou kombinaci sladké, kyselé a bylinkové chuti zeleniny, která je osvěžující. Okurky v medovém nálevu se skvěle hodí k masu.
Základ
Nálev
Okurky očistěte a rozkrojte na čtvrtky. Do každé sklenice vložte jeden květ kopru, lžičku hořčičného semínka a pár čtvrtek okurek.
Tip: Aby okurky ve sklenici neplavaly, vložte je do ní natěsno.
Pokračujte s přípravou nálevu. V rendlíku smíchejte, ocet s medem, solí a ingredience dolijte vodou tak, abyste získali 1000 ml nálevu. Tekutinu přiveďte k varu a vlijte ji rovnoměrně do sklenic.
Naplněné sklenice pevně uzavřete víčky a vyskládejte je na plech, který naplňte vodou a vložte ho do chladné trouby.
Poznámka: Důležité je, aby byly okurky zcela ponořené, jinak by mohly začít plesnivět.
Troubu zapněte, nastavte na 130 °C a sklenice pasterizujte 8 minut. Poté pokračujte v pasterizování ještě 8 minut, sklenice z plechu přendejte na rovný povrch a nechte je chladnout dnem vzhůru, pod ručníkem.
Okurky v medovém nálevu skladujte na tmavém a chladném místě, aby vám co nejdéle vydržely.
Tip: Můžete je použít k masovým pokrmům i do salátů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI

