Omeleta s párky a zeleninovým salátem - postup přípravy
Tento recept je rychlý, chutný a díky přidanému zeleninovému salátu také osvěžující. Zužitkujte párky, které máte v lednici a připravte si z nich lahodnou omeletu k obědu nebo večeři.
Omeleta
Salát
Párky nakrájejte šikmo na kousky o šířce přibližně 0,5 cm a uložte je rovnoměrně na dno máslem vymazané pánve.
V míse vyšlehejte vejce s mlékem, solí a pepřem a do vzniklé tekutiny vmíchejte nasekaný koriandr, škrob a olej. Směsí následně zalijte párky v pánvi, kterou začněte zahřívat a její obsah smažte pod pokličkou 15 minut.
Zatím nastrouhejte tvrdý sýr a odložte jej bokem. Po 15 minutách na omeletu položte talíř a obsah z pánve na něj vyklopte. Omeletu vraťte neosmaženou stranou do pánve, zasypte ji nastrouhaným sýrem a pod pokličkou ji smažte dalších 5–10 minut.
Poznámka: Hotovou omeletu servírujte nakrájenou na trojúhelníky.
Nyní si připravte salát. Omyté rajče nakrájejte na kousky a v míse jej smíchejte s nakrájenou okurkou a jarní cibulkou. Zeleninu zalijte olejem a octem a salát ochuťte solí a pepřem.
Tip: Salát podávejte jako přílohu k omeletě.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné