Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Opečený lunchmeat se sázeným vejcem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Opečený lunchmeat se sázeným vejcem - postup přípravy

Za minulého režimu byl tento pokrm v domácnostech mnohem k vidění mnohem častěji než dnes, což bylo dáno také kvalitou dostupných produktů. Pokud seženete dobrý lunchmeat, upéct si ho s volským okem, jako to udělala paní Ladislava Šatavová, je vyloženě radost.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Lunchmeat nakrájejte na silnější plátky. V pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm lunchmeat po obou stranách dozlatova.

2. KROK

Na témže oleji (anebo zároveň, pokud máte velkou pánev) opečte vajíčka jako sázená vejce neboli volská oka, podle chuti je osolte.

3. KROK

Volská oka vyskládejte na opečený lunchmeat a podávejte spolu s vařeným bramborem a posypané čerstvě nasekanou jarní cibulkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů