Ořechová bábovka - postup přípravy
Ořechová bábovka je jednou z oblíbených variant klasického českého pečiva. Svůj oblíbený recept na ni nám poskytla paní Martina Wágnerová.
Ingredience
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něho krupicový cukr. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem a olejem do pěny. Pak přimíchejte mleté vlašské ořechy. Do směsi postupně zašlehejte mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh. Zlehka promíchávejte, aby vše zůstalo nadýchané.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 160 °C, nalijte těsto do formy a pečte ho asi 50 minut. Zdali je bábovka upečená, zkontrolujte špejlí.
Bábovku je možné konzumovat hned po vychladnutí. Je však lepší na druhý den, kdy se v ní rozleží ořechová chuť.