Ořechová roláda s cappuccino krémem - postup přípravy
Vynikající dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a cappuccina. Díky šikovnému triku ji navíc lze krásně ozdobit.
Na těsto
Na krém
Rozklepněte vejce a oddělte od sebe bílky a žloutky. K bílkům přidejte sůl a vyšlehejte je do sněhu. Poté k nim přidejte strouhanku, nasekané lískové ořechy a prášek do pečiva a promíchejte. Cukr vyšlehejte se žloutky do pěny a vmíchejte ho k bílkům. Těsto nalijte na plech o rozměrech 32×42 centimetrů vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus asi 15 minut.
Na krém dejte do mísy smetanu ke šlehání, přidejte moučkový cukr, ztužovač a cappuccino v prášku. Vyšlehejte hladký krém.
Obraťte těsto na nový pečicí papír a starý odstraňte. Odkrojte z něj okraje, aby jste měli zarovnaný obdélník, ale nevyhazujte je. Namažte asi dvě třetiny krému na těsto a srolujte ho do rolády.
Okrájené okraje rozdrobte a promíchejte s čokoládovými zlomky. Roládu potřete v místě spoje krémem, nasypejte si na tác trošku čokoládové směsi a posaďte ji na něj. Poté ji potřete po celém povrchu zbylým krémem a nalepte na ni zbytek směsi. Na závěr ji nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem