Ořechové minidortíky zdobené šlehačkou - postup přípravy
Máte-li chuť na dobrý domácí zákusek, upečte si jemné ořechové minidortíky, do jejichž náplně snadno využijete i odkrojené zbytky korpusu. Recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.
Na korpus
Na náplň
Dále
Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a vyšlehejte obojí do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mléko, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mleté ořechy. Vymíchejte těsto.
Vyložte plech o rozměrech 25×18 centimetrů pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus do růžova.
Z vychladlého korpusu vykrájejte kolečka za pomoci kulatých vykrajovátek a každé podélně rozkrojte, aby byla tenčí. Zbytky korpusu rozdrobte, přidejte rum, kakao, salko, marmeládu a vše vyšlehejte do krémovité hmoty.
Jednotlivé dortíky udělejte ze 3 kusů tenkých koleček. Namažte jedno náplní, přikryjte ho druhým kolečkem, opět ho namažte a přikryjte třetím kolečkem. Nechte několik hodin odležet. Vršek dortíků ozdobte šlehačkou, pařížskou šlehačkou a ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.