Ořechové rohlíčky ze zakysané smetany - postup přípravy
Pokud nevíte, co si upéct o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tyto ořechové rohlíčky ze zakysané smetany. Jejich příprava je snadná a zabere vám jen malou chvilku.
Na těsto
Na náplň
Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní sůl, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva. Poté vše velmi dobře promíchejte.
K mouce přidejte na kostky nakrájené máslo a pomocí rukou ho dobře zapracujte. Jakmile vnikne drobenka, přidejte do ní zakysanou smetanu a žloutek.
Vše velmi pečlivě promíchejte a vytvořte hladké těsto. Přendejte ho do igelitového sáčku, uzavřete ho a přendejte ho na 15 minut do mrazáku.
Mezitím nasypte ořechy do mixéru a rozmixujte najemno. Do mísy nalijte vaječný bílek, přidejte do něj lžičku cukru a vyšlehejte ho do tuhého sněhu.
Do sněhu nasypte rozmixované ořechy a směs velmi dobře promíchejte. Poté vyjměte těsto z mrazáku a rozdělte ho na 4 díly. Následně 1 díl rozválejte do tenké placky a pomocí rádýlka ho nakrájejte na 8 trojúhelníků.
Na širší konec trojúhelníku položte lžičku ořechové náplně, koncem těsta ji zabalte a poté srolujte do rohlíčku. Postup opakujte, dokud budete míst dostatek náplně a těsta.
Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 180 °C. Pečte je přibližně 20–25 minut.
Upečené rohlíčky vyjměte z trouby a ještě horké je obalte v moučkovém cukru. Poté je nechte vychladnout a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.