Orientální dort s kakaovým korpusem a dvěma druhy krémů - postup přípravy
Slavnostní příležitost ani obyčejná chuť na sladké už vás nemůže překvapit. Originální dort z kakaového těsta s krémem s příchutí čokolády a vanilky je neuvěřitelně chutný, krásný na pohled a docela snadný na přípravu.
Korpus
Vanilkový krém
Čokoládový krém
Nejprve připravte těsto. Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte s krystalovým a vanilkovým cukrem a vyšlehejte do jemné pěny. Přidejte olej, hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Pak přilijte mléko a znovu důkladně rozmíchejte. Dbejte na to, aby vám v těstu nezůstaly hrudky.
Vaječné bílky vyšlehejte do pevné pěny a jemně je přimíchejte špachtlí do žloutkové hmoty.
Plech o rozměrech 25 x 25 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do něj těsto. Urovnejte povrch a vložte ho do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu kolem 20 minut.
Zatímco se těsto peče, připravte krémy. Pro vanilkový krém vlijte do kastrůlku poloviční množství mléka, přidejte cukr a na kamnech přiveďte k varu. Zbylé mléko smíchejte vedle v hrníčku s pudinkovým práškem a důkladně rozšlehejte. Když mléko v kastrůlku začne vřít, vlijte do něj rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak odstavte z kamen a nechte vychladnout.
Stejným způsobem připravte i kakaový krém.
Na upečený a vychlazený korpus rozetřete vrstvu vanilkového krému a na něj vrstvu čokoládového krému. Povrch pečlivě urovnejte a vložte do lednice vychladit a ztuhnout.
Pokud chcete, ozdobte dort sekanými ořechy, strouhanou čokoládou nebo cukrářským zdobením či šlehačkou.