Osvěžující pomerančový koláč - postup přípravy
Pokud hledáte recept na netradiční dezert, vyzkoušejte recept na osvěžující pomerančový koláč, který budete mít navíc hotový během chvilky. Podávejte ho se zakysanou smetanou ochucenou čerstvou mátou, citronem a medem.
Pomerančový koláč
Pomerančový sirup
V míse vyšlehejte vejce do světlé pěny. Poté do nich přidejte cukr, polovinu pomerančového džusu, slunečnicový olej a prosátou hladkou mouku. Směs promíchejte do tekutého těsta.
Do těsta opatrně a pomalu vmíchejte kypřicí prášek do pečiva. Formu na pečení pečlivě vymažte máslem a vysypte ji cukrem.
Na dno formy položte kolečka pomerančů a zalijte je těstem. Poté ji vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte přibližně 45 minut.
Mezitím nalijte do hrnce zbytek pomerančového džusu a přisypte k němu cukr. Směs promíchejte, přiveďte ji k varu a nechte ji velmi lehce zredukovat. Poté ji stáhněte z ohně.
Hotový koláč vyjměte z trouby a udělejte do něj pomocí špejle po celé ploše několik dírek. Poté ho zalijte pomerančovým sirupem a nechte ho odpočívat půl hodiny.
Pomerančový koláč opatrně vyndejte z formy, překlopte ho a přendejte ho na podnos. Poté ho nakrájejte na kousky a podávejte ho se zakysanou smetanou ochucenou čerstvou mátou, citronem a medem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.